onsdag 20 augusti 2008

Mr Vain

I fredags hörde jag Carly Simons helt fantastiska You're so vain, I bet you think this song is about you och insåg att jag hade glömt den. Kolla utmärkt klipp med den här, i lila ljus och galet snygga outfits.

Den blev en dunderhit 1972 och genast startade spekulationerna om vem sången faktiskt handlade om. Vem var det som var det hon skrivit om som var så självupptagen och som säkert direkt trodde att låten handlar om honom? Carly hade romantiskt förflutet med Mick Jagger, Warren Beatty, Kris Kristofersson och Cat Stevens, vilket ju är ett hyffsat track record, och det gav bara mer bränsle åt spekulationerna under tiotals år. Till slut auktionerade hon ut hemligheten i en välgörenhetsauktion. Vinnaren fick sången framförd och svaret viskat i örat. Han fick också tillåtelse att ge världen en ledtråd. Ledtråden bestod i att namnet på personen sången handlar om innehåller ett A och ett E. Och kanske också ett R. Det lämnar i så fall Mick Jagger och Warren Beatty.

Till slut kunde Warren Beatty inte hålla sig längre utan sa, en gång för alla: "Let's be honest. That song was about me."

Inga kommentarer: