torsdag 28 februari 2008

Egoskojaren


Jag har identifierat en ny människotyp. Bland besserwissrar, schlagerekonomer, kamrerstyper och kalenderbitare har jag hittat Egoskojaren.

Egoskojaren har en stor del av sin identitet i att han (för det är oftast en han) är en kul person. En sån som drar roliga vitsar, gör ordlekar, ironiserar och som ofta får omgivningen att skratta. Men. Det är inte mycket som roar egoskojaren, eftersom han vill locka andra till skratt för att boosta sitt självförtroende. Om nån hakar på egoskojarens skämt ser man hur kugghjulen går igång för att bräcka det med nåt ännu roligare. Hittar han inget faller det platt till marken utan så mycket som ett fniss. Det är som en tennismatch där egoskojaren bara servar och aldrig någonsin springer på en returboll. Det kommer aldrig något bekräftande tillbaka från egoskojaren. Där är humorn aldrig till för att ha kul ihop eller att man vill bjuda på nåt roligt så andra kan få må bra och skratta.

Det blir lite enahanda. Gift er aldrig med en egoskojare, för guds skull! Det kommer sluta med att ni i brist på annat skrattar extra högt åt era egna skämt.

3 kommentarer:

Jon sa...

Nej, "egoskojaren" är ingen drömprins.

Skulle vara intressant att få en beskrivning av "schlagerekonomen" också!

essie sa...

Jon! Hej, va kul!

"Schlagerekonom" är myntat av min kompis Anna. Det kommer sig av att den största floorfillern på The Office-festerna är Cara Mia. Schlagerekonomer är högutbildade och duktiga och har god smak när det kommer till viner och köksrenovering. Men när det kommer till musik och kultur dansar dom gladast till schlagers och har ingen större koll (eller smak). Och så blir dom jättearga om man säger att det finns viss musik som per definition är bättre än annan. Trots att dom annars fnyser åt folk som gillar billigt rödvin.

Jon sa...

Ah, de ja! FYI så finns det tyvärr motsvarande schlageringenjörer också...